Türkiyənin yüksək ixtisaslı Terapevt-Hematoloqu Dos. Dr. Soner Solmaz Ege Hospitalda!

Türkiyənin yüksək ixtisaslı Terapevt-Hematoloqu Dos. Dr. Soner Solmaz Ege Hospitalda fəaliyyət göstərir.

Dos. Dr. Soner Solmaz 1997-2003-cü illərdə Çukurova Universitetinin tibb fakültəsini bitirib. 2003-2009-cu illərdə Adana Numune Eğitim və Araştırma Xəstəxanasının Daxili Xəstəliklər bölümündə uzmanlıq təsili alıb. 2009-2012-ci illərdə Başkent Universitetinin tibb fakültəsində Hematologiya üzrə üst ixtisas və Hematologiya üzrə uzmanlıq təhsili alıb. 2017-ci ildə Dosent adını qazanıb.

Daxili xəstəliklər və Hematologiya üzrə 50-yə yax...ın məqalənin müəllifi və 100-ə yaxın konqres bildirişinə sahibdir.

Türk Hematologia Dərnəyi, Dərnəysəl Hematologiya və Hematologiya Uzmanlıq Dərnəyinin üzvidir.

Xidmətləri:

İrsi və qazanılmış qırmızı qan xəstəlikləri (talassemiya, anemiya və s.);

Qırmızı qan hüceyrələrinin sayının artması (polistemiya);

Sümük iliyi rahatsızlıqları;

Aplastik anemiya;

Paroksismal gecə hemoglobinuriya (PNH);

Miyelodisplastik sindrom (MDS) kimi xəstəliklər;

Leykoz (Kəskin miyeloid leykoz (KML), kəskin lenfoblastik leykoz KLL);

Xroniki leykoz (xroniki miyeloid leykoz-XML, xroniki lenfositik leykoz-XLL);

Sümük iliyi xərçənginin (multiple myeloma) müayinəsi;

Dalaq xəstəlikləri, dalağın böyüməsi;

Limfa düyünləri (lenf gangliyonu) xəstəlikləri;

Limfa düyünləri xərçənginin (limfomalar) müayinələri;

Leykositlərin artması və ya azalması;

Trombosit xəstəlikləri, trombositlərin sayca artması və ya azalması;

Trombotik trombositopenik purpura (TTP), atipik hemolitik üremik sindrom, İdiyopatik trombositopenik purpura (İTP);

Anadangəlmə və ya qazanılmış qanama xəstəlikləri, bədəndən əmələgələn göyərtilər, hemofiliyalar;

Damar tıxanıqlığı və laxtalanma (tromboza tromboza meyllik);

Hematologiya və terapiya ilə bağlı narahatlığının olduqda Ege Hospitala müraciət edə bilərsiniz.

Daha ətraflı məlumat üçün:

Ünvan: Ak. Həsən Əliyev küçəsi, 38

EGE Hospital Check-up ayı elan edir

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) tövsiyəsinə görə 35-40 yaşdan sonra hər kəs ən az ildə bir dəfə tibbi müayinədən keçməlidir. Vaxtaşırı olunan Check-up xəstəliklərdən qorunma və inkişaf edə biləcək xəstəliklərin erkən vaxtlarda aşkar edilməsi, zamanında müalicəsinin təyin edilməsi üçün vacibdir.

Bunu nəzərə alaraq EGE Hospital 10 noyabr – 10 dekabr arası Check-up ayı elan edir! EGE Hospital sizlərə kardiloji, terapevtik, diabetik və müxtəlif Check up paketlərini təqdim edir.

Check-up ayı ilə əlaqədar EGE Hospital bütün əməliyyatlara 20% endirim elan edir.

EGE Hospital Sağlamlığınız Sağlamlığımızdır

Dos. Dr. Özkan Tehli
Dos. Dr. Özkan Tehli "Pediatrik Neyrocərrahiyyə" mövzusunda çıxış edib

Noyabrın 2-də Uşaq Nevroloji Xəstəxanasında EGE Hospitalın Neyrocərrahı Dos. Dr. Özkan Tehlinin "Pediatrik Neyrocərrahiyyə" mövzusunda təqdimatı oldu.

Təqdimatda pediatrik neyrocərrahiyyə, pediatrik neyrocərrahiyyənin tarixçəsi, konjenital (hidrosefaliya, beyin malformasiyaları və s.), şiş, travma, vaskulyar, funksiyonal(epilepsiya cərrahiyyəsi və s.) bölmələri barədə geniş məlumat verildi.

Uşaq Nevroloji Xəstəxanasının tibb heyətinin böyük marağına səbəb olan təqdimatın sonunda suallar ətrafında fikir mübadiləsi aparıldı.

Ege Hospitalda növbəti uğurlu əməliyyat icra olundu!

Sol böyrək daşı olan 60 yaşılı Alustan Əliyev uzun müddət müalicə almasına baxmayaraq, uğursuz nəticələnib. Sonunda pasiyent Ege Hospitala müraciət edib. Ege Hospitalın yüksək ixtisaslı Uroloqu  Dr. Akın Avcı tərəfindən pasiyentə bütün lazımi müayinələr keçirilərək “Piyelolitotomi” cərrahi əməliyyatı uğurla icra olundu. Əməliyyatdan sonra xəstə qısa zamanda tam sağlamlığına qovuşdu.  Ege Hospital ilə sağlamlığınız güvənli əllərdə!

AZƏRBAYCANDA BU ƏMƏLİYYAT İLK DƏFƏ İCRA OLUNDU!

Daxili qadın orqanları olan 5 yaşlı uşaq bir enzim əksikliyi nəticəsində xarici genital bölgəsində anadangəlmə kişi orqanlarına sahib olub. Bir müddət öncə 5 yaşlı azyaşlının valideynləri “Bizimləsən” verlişinə müraciət edib. EGE Hospitalın yüksək ixtisaslı mütəxəssisləri Uşaq Cərrahı Prof. Dr. İlhami Sürer, Endokrinoloq Dos. Dr. Mehmet Aşık və Pediatr Uzm. Dr. Zühal Aşık tərəfindən uşağa gərəkli müayinə və müalicələr təyin edilib.

Bir aylıq müalicədən sonra EGE Hospitalın Uşaq Cərrahı və Uşaq Uroloqu Prof. Dr. İlhami Sürer tərəfindən uşağa total urogenital mobilizasiya, klitoroplasti və monsplasti əməliyyatları içra olunaraq qadın cinsi orqanları ilə təmin edilib. Keçirilən əməliyyat kifayət qədər riskli olub, 6 saatdan sonra azyaşlının daxilində olduğu kimi xaricində də qadın cinsi orqanı icra edilib.

Hazırda uşaq özünü yaxşı hiss edir. O gələcəkdə  normal qadın kimi uşaq dünyaya gətirə biləcək. Vücudundakı enzim əksikliyini berpa etmək üçün ömür boyu dərman müalicəsi alacaq.